Biologische groenten | Voedselbron Graauw

Voor de tuinier is een voedselbos een frisse manier om eenvoudig rijk en gezond voedsel te kweken. Voor de landbouwer is een voedselbos een manier om natuurlijke processen te benutten en productie te verhogen zonder van kunstmest en chemische middelen afhankelijk te zijn. En dat doen ze bij Voedselbron Graauw!

Emiel en Sonja ontwikkelden met veel liefde, aandacht en geduld Voedselbron Graauw. Bij Voedselbron Graauw hoort lekker eten. In de biologische tuin rijpen de Zeeuwse gezondheden en in het voedselbos worden ecologische bosprocessen gebruikt om rijke, vitale voeding te laten groeien

Peren in het Voedselbos

Eten uit het bos

In een voedselbos wordt eten op verschillende lagen gekweekt door het gebruik van natuurlijke processen, dus zonder het gebruik van kunstmest of chemische middelen. Het principe van het voedselbos is het nabootsen van bos-ecologische-processen met eetbare soorten. Een voedselbos zorgt voor levende, gezonde bodems en bijbehorende producten. Daarbij zorgt het ook voor een toenemende biodiversiteit. Omdat in een voedselbos op alle lagen voedsel groeit, is er gedurende het hele jaar allerlei voedsel te vinden. Noten, fruit, groente en eetbare bladeren bijvoorbeeld. Voedselbossen zijn daarmee een echte meerwaarde voor de mens, de natuur en de aarde.

Deel dit via:

Meer over de Voedselbron

Andere streekproducten