Nieuwe lichting gidsen, gastheren & gastvrouwen!

Geplaatst op 7 juni 2022

Grenspark Groot Saeftinghe kenmerkt zich door een landschap van grote contrasten: zoet en zout, land en water, rechte polders en kronkelende getijdennatuur. Wanneer je langs de dijken en kleine polderdorpen struint, overvalt je een gevoel van rust en ruimte, maar laat je niet misleiden. Er krioelt en gebeurt heel wat! Een nieuwe lichting gastheren, gastvrouwen en gidsen dompelden zich onder in de regio. Ze delen hun gastvrijheid, kennis en tips graag met jou!

Groepsfoto Gastheerschap
Nieuwe lichting gastheren & gastvrouwen (c)Wim van Mele

Gastheer van het Landschap

Zeventien horeca- en recreatieondernemers uit Hulst, Beveren en Sint-Gillis-Waas volgden de cursus ‘Gastheer van het Landschap, Grenspark Groot Saeftinghe’ onder leiding van IVN Natuureducatie. Vier cursusdagen lang dompelden ze zich onder in de grensregio. De cultuurhistorie, het ontstaan van het landschap, de unieke streekproducten en het samenspel van landbouw, natuur en haven kwamen uitgebreid aan bod. Deze ervaringen en kennis kunnen de deelnemers delen met hun klanten en bezoekers. Op 31 mei werd de cursus feestelijk afgesloten. De gloednieuwe gastheren & gastvrouwen ontvingen een vlag, gevelbordje en certificaat uit handen van schepen Filip Kegels (gemeente Beveren) en wethouder Denis Steijaert (gemeente Hulst). Met de deelnemers uit vorige cursussen ontstaat nu een sterk netwerk van 40 ambassadeurs. Zij denken actief mee over projecten in hun regio en zetten het grenspark mee op de kaart.

Gidsen
Verdronken Land van Saeftinghe
Gastheerschap boottocht
Gastheerschap uitwisseling streekproduct

Gegidst door het grenspark

Sinds enkele jaren nemen grensparkgidsen vol passie en kunde bezoekers mee door het grenspark. Excursies over onder andere vogels, linies en grenzen en het Hedwige-Prosperproject vallen in de smaak bij groepen. Het gidsenteam wordt vanaf nu aangesterkt met 16 nieuwe gidsen, die nog even meelopen met de ervaren gidsen om van hen de meest verrassende anekdotes en weetjes te ontrafelen. Kom je met een groep naar het grenspark? Wie weet krijg je wel twee gidsen die je mee op pad nemen!

Deel dit via:

Andere Nieuws berichten