Adopteer jij een wandellus?

Geplaatst op 4 december 2023

Ben jij een echte kilometervreter? Of ga je graag een blokje om? Dan is het meter- en peterschap van onze wandelroutes echt iets voor jou! Adopteer een stukje route en draag bij aan een uniek wandelnetwerk in Nederland en Vlaanderen.

In het grenspark rollen we nieuwe wandelroutes uit. Om deze routes goed te onderhouden, zoeken we wandelliefhebbers die een hart hebben voor het grenspark en meter of peter van een route willen worden. Deze meter of peter adopteert een rondje en draagt zorg over deze wandelroute of wandellus. We werken momenteel aan twee lange afstandsroutes; een kustroute en een polderroute, met elk drie wandellussen. Later ontwikkelen we nog de havenroute.

Wat doet een meter of peter?

Als meter of peter bewandel je jouw traject minimaal 2x per jaar (vaker mag natuurlijk ook!) om na te gaan of de route nog goed aangegeven wordt, of er mankementen zijn en of de route er netjes bijligt. Je geeft je opmerkingen aan ons door. De rol van meter of peter is dus een toezichtsrol, het grote onderhoud wordt niet van de meter of peter verwacht maar helpen mag natuurlijk altijd! Daarnaast zijn we razend benieuwd naar jouw suggesties voor verbeteringen en leuke ideeën. Hoe tof is het om medezeggenschap te hebben over jouw eigen wandeltraject.

Op dit moment zoeken we meters en peters voor onderstaande trajecten.

  • Kustroute van Doel tot Zeedorp: 45 kilometer
    1. Rondje Prosperpolder: 10,4 kilometer
    2. Rondje Emmadorp: +/- 15 kilometer
    3. Rondje Ossenisse-Zeedorp: 8 kilometer (rolstoelvriendelijk) + uitbreiding 11 kilometer

Voor wie?

Iedereen kan meter of peter worden! Mits je graag wandelt natuurlijk. Je kunt het meter- en peterschap zelf op je nemen, of de verantwoordelijkheid in teamverband dragen. Denk aan een (jeugd)vereniging, een school of klas, die samen de route bewandelen. Samen vinden we een route en een afstand die bij jou of bij jouw wandelteam past.

Wat krijg je ervoor terug?

Jouw inzet is zo waardevol! Jouw ideeën en suggesties nemen we mee om de route te verbeteren en nog leuker en interessanter te maken. Wil je een bord met informatie? Een spelelement voor kinderen? Samen maken we de route zo uniek en belevenisvol als mogelijk.

Samen met alle andere meters en peters komen we jaarlijks samen voor een heerlijke wandeldag met een picknick vol streekproducten. Voor groepen of scholen die het meter- en peterschap gezamenlijk op zich nemen, maken we een activiteit op maat.

Aanmeldformulier

Heb je interesse om meter of peter te worden? Meld je dan voor 15 december aan via dit formulier:
Inschrijfformulier meter- en peterschap wandelnetwerk | Grenspark Groot Saeftinghe

Heb je vragen? Neem dan contact op met: Careen Verwilligen +32471981500, careen.verwilligen@egtslinieland.eu

Deel dit via:

Andere Nieuws berichten