Pré-Salé vlees | Saeftingherhof

De koeien grazen in de slikken en schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe. De zilte smaak van pré-salé vlees is hierdoor uniek! Kris en Geert vertellen je wat hun vlees zo duurzaam en diervriendelijk maakt én laten je graag proeven. Verkoop rundvlees pré-salé rechtstreeks van de boerderij.

Saeftingherhof koeien in het Verdronken Land
Saeftingherhof Geert Meersschaert
koeien van saeftingerhof grazen in de wei
Saeftingherhof koeien in het Verdronken Land

Pré-salé

Heel hun leven genieten de wit-blauwkoeien vrij van de zilte gewassen die ze in de slikken en schorren aantreffen. Die zijn zilt, omdat het gebied twee keer per dag vol brak water loopt. Dat dieet van Saeftinghs groen proef je in het vlees, dat als het ware voorgezouten is. Vandaar de naam pré-salé.

Duurzaam

Achter dat unieke vlees zit een duurzaam verhaal. Een verhaal van passie voor de boerenstiel, van diervriendelijkheid en lokale verankering. Kris en Geert verkopen hun vlees namelijk alleen rechtstreeks aan de consument, waardoor het Saeftingherhof een zeer kleine ecologische voetafdruk heeft. Dat verhaal vertelt het echtpaar aan bezoekers graag zelf, in combinatie met een wandeling door de zilte graasweide van de koeien en natuurlijk een degustatie.

Saeftingherhof koeien in het Verdronken Land
Saeftingherhof het Verdronken Land
Deel dit via:

Onze locatie

Meer over Saeftingherhof

Andere streekproducten