Geitenkaas | De Leutige Geit

Vraagt u zich soms af waarom de geiten van de Leutige Geit zo leutig zijn? Door een leuk leven, met voldoende aandacht en ruimte. De geiten hebben een vrije uitloop en kunnen dag en nacht op de weide. Bij goed weer slapen ze ook buiten. Ze eten vooral gras, hooi, pulp en een beetje krachtvoer. Dagelijks krijgen ze als traktatie een wilgentak. Zowel het blad als de bast van de stam is een goede aanvulling op hun menu.

Leutige geiten in de wei
Geiten in de stal

Van melk tot kaas

Men zegt wel eens dat geiten alles eten en dat klopt ook. Ze zijn echter wel fijnproevers en beginnen eerst met de lekkerste hapjes waar ze actief naar zoeken. Na de geboorte van de lammetjes begint het melkseizoen. Elke morgen worden de geiten gemolken en deze melk wordt onmiddellijk verwerkt tot kaas.

Leutig zijn, is serieus werk

Die verwerking tot heerlijke geitenkaas vindt uiterst serieus en hygiënisch plaats. Er wordt gewerkt volgens de regels van het FAVV en hebben een HACCP (professionele hygienecode) conforme verwerkingsruimte, klein maar functioneel. Met al onze zorg en aandacht blijft het wonderbaarlijk hoe je van één product, verse geitenmelk, zoveel soorten kaas kan maken. Hier ligt nog een boeiende zoektocht open, zowel voor u als voor de ondernemers van de leutige geit.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over De Leutige Geit

Andere streekproducten