Scheldewijding in Doel in geest van optimisme

Geplaatst op 16 augustus 2022

Zondag 21 augustus vindt in Doel de 46e editie plaats van de Scheldewijding en de Doelse Feesten. Het evenement dat indertijd in het leven werd geroepen als protest tegen de mogelijke verdwijning van het dorp baadt dit jaar in een sfeer van ongezien optimisme. Dat is mede te wijten aan het ‘Verbond voor Toekomst’, het akkoord dat enkele maanden geleden werd gesloten tussen de actiegroepen voor het behoud van Doel, de Vlaamse Regering en alle betrokken overheden en de Antwerpse haven. Daarmee werd beslist dat het Scheldedorp en het ommeland behouden blijven en een nieuwe toekomst krijgen. Die beslissing vertaalt zich in een bijzonder gestoffeerd en optimistisch programma voor deze editie van de Scheldewijding en Doelse Feesten.

Tal van standhouders verwelkomen de bezoekers op een rommel- en brocantemarkt, ambachtenmarkt en feestmarkt. Meer dan honderd medewerkers staan klaar om van de dag opnieuw een succes te maken.

Om 11u gaat de Scheldewijdingsmis van start, aansluitend vertrekt de stoet naar de eigenlijke Scheldewijding en vlootshow die om 12u doorgaan. Er zijn tentoonstellingen, rondleidingen in de kerk, demonstraties en wedstrijden. Vanaf ’s middags valt er op verschillende locaties heel wat muziek te beluisteren met optredens van groepen uit binnen- en buitenland. Gezellige terrassen zorgen voor de nodige verpozing.

Meer informatie over het programma op de website van Doel2020.

Deel dit via:

Andere Nieuws berichten