Onze gastheren & gastvrouwen

Onze grensparkgastheren en -vrouwen zorgen dat bezoekers zich op slag thuis voelen in Grenspark Groot Saeftinghe. Stuk voor stuk enthousiaste ondernemers uit het gebied die zich vol vuur inzetten voor hun grenspark en dankzij een intensieve cursus gastheerschap het gebied in al haar details kennen. Bij elke gastheer of gastvrouw wordt je ondergedompeld in een zee van inspiratie en gastvrijheid. Bij ieder op z’n eigen manier, met hun eigen karakter en eigenheid. In het voedselbos, tussen archeologische vondsten of rond tafel met een streekproduct op het menu. Ze dagen je uit het grenspark nog meer te beleven!

De gastheren & gastvrouwen op kaart

Klik op de kaart of op deze link om de gastkaart volledig te bekijken.

Gastherenkaart

Betrokken bij het grenspark

Bovendien zijn de gastheren en -vrouwen nauw betrokken bij de ontwikkelingen in Grenspark Groot Saeftinghe. In verschillende werkgroepen denken ze mee over onder andere duurzame landbouw, educatie en recreatie in het grenspark. Ze nemen je dus niet alleen mee in de boeiende geschiedenis van de streek maar vertellen je ook over de spannende toekomst van het grenspark!

Een twintigtal ondernemers volgden een cursus gastheer of gastvrouw van het landschap. Vier cursusdagen lang werden ze door experten op sleeptouw genomen en leerden ze het landschap, de cultuur en de geschiedenis van hun eigen streek nog beter kennen. Ze kunnen het verhaal van het verleden, heden en de toekomst van de streek brengen aan bezoekers, gasten, klanten en passanten. Bovendien vormen ze een sterk netwerk dat nauw betrokken wordt bij de ontwikkelingen in het grenspark. Verschillende gastheren en gastvrouwen zijn actief in werkgroepen over leefbaarheid, mobiliteit, recreatie, duurzame landbouw en educatie in het grenspark. Daarnaast brengen ze ook zelf initiatieven zoals de Zonnetrein of boergondische wandelingen tot leven. Het bruist van de ideeën bij onze gastheren en gastvrouwen! En het worden er alleen maar meer, op dit moment volgen er nog een twintigtal een nieuwe cursus!