Workshop voedselbewustzijn

Op de grens van land en water, zoet en zout, historie en innovatie, België en Nederland ligt Grenspark Groot Saeftinghe. De grensregio van Beveren, Hulst en Sint-Gillis-Waas kenmerkt zich door grote contrasten. Landbouw, natuur en haven bepalen hier op een unieke manier het landschap. 

Grenspark Groot Saeftinghe ontwikkelde een educatief aanbod om met kinderen en jongeren dieper in dit bijzondere landschap te duiken. Hoe zorgt de landbouwer voor het eten op ons bord? Waar komt ons eten vandaan? Het landschap is een grote leerschool! Met deze workshop gaan we dieper in op de oorsprong, van voedsel, biodiversiteit, korte keten, voedselverlies en dierenwelzijn.

Tijdens een wandeling in Prosperpolder zetten de leerlingen hun zintuigen op scherp. Met diverse opdrachten leren ze het landschap kennen: zilte poldergrond, experimentele strokenteelt, boomgaarden en het havenlandschap. Nadien worden de leerlingen met een stellingenspel uitgedaagd om verder na te denken over het eten op hun bord. Er zijn geen foute antwoorden, een boeiende uitwisseling wordt getriggerd!

Educatief aanbod - spelkoffer | (c) Johan Beckers - LEF
Educatief aanbod - workshop | (c) Johan Beckers - LEF
Educatief aanbod - workshop

Praktische informatie

Doelgroep
Leeftijd 14 – 16 jaar
Duur
3 uur
Locatie
Maalderij Prosperhoeve, 9130 Beveren, BE
Vrij te reserveren
De workshop kan gratis uitgeleend worden, een volwassenen zonder voorkennis kan het spel stap per stap begeleiden.
Onder begeleiding
Je kan er voor kiezen het spel te laten begeleiden door een grensparkgids die de omgeving door en door kent. Hiervoor rekenen we 90 euro aan.

Contact

Wil je de spelkoffer reserveren of heb je nog vragen? Neem contact op met gidsencoördinator Careen Verwilligen via grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl of 0032 3 205 36 63.

Dit educatief aanbod kwam tot stand in het kader van een LEADER-project.

Deel dit via:

Onze locatie

Andere excursies