Spelkoffer oogstfestival

Op de grens van land en water, zoet en zout, historie en innovatie, België en Nederland ligt Grenspark Groot Saeftinghe. De grensregio van Beveren, Hulst en Sint-Gillis-Waas kenmerkt zich door grote contrasten. Landbouw, natuur en haven bepalen hier op een unieke manier het landschap. 

Grenspark Groot Saeftinghe ontwikkelde een educatief aanbod om met kinderen en jongeren dieper in dit bijzondere landschap te duiken. Het landschap is een grote leerschool!

Met deze spelkoffer organiseert de klasgroep samen het oogstfestival. De tarweboer, de gids, de fruitteler, de imker, de dokwerken en de schapenhouder, allemaal moeten ze een element voor het oogstfestival voorzien! 

De klas maakt een wandeling in Prosperpolder of Kieldrecht en probeert aan de hand van opdrachten alle benodigdheden voor het oogstfestival te verzamelen. Hiervoor zullen ze goed moeten samenwerken! Onderweg leren ze bij over de seizoenen, de windrichtingen, vogelsoorten, gewassen en zoveel meer.

Educatief aanbod - spelkoffer
Educatief aanbod - spelkoffer | (c) Johan Beckers - LEF
Educatief aanbod - spelkoffer

Praktische informatie

Doelgroep
Leeftijd 10 – 12 jaar
Duur
3 uur
Locaties
Maalderij Prosperhoeve, 9130 Beveren, BE of Markt Kieldrecht, 9130 Beveren, BE
Vrij te reserveren
De spelkoffer kan gratis uitgeleend worden, een volwassenen zonder voorkennis kan het spel stap per stap begeleiden.
Onder begeleiding
Je kan er voor kiezen het spel te laten begeleiden door een grensparkgids die de omgeving door en door kent. Hiervoor rekenen we 90 euro aan.

Contact

Wil je de spelkoffer reserveren of heb je nog vragen? Neem contact op met gidsencoördinator Careen Verwilligen via grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl of 0032 3 205 36 63.

Dit educatief aanbod kwam tot stand in het kader van een LEADER-project.
Deel dit via:

Andere excursies