Hedwige-Prosperproject

Grenspark Groot Saeftinghe is een gebied in transitie. Het Hedwige-Prosperproject is daar het sterkste voorbeeld van. Na jaren van werkzaamheden zijn twee polders, de Hedwigepolder (NL) en de Prosperpolder (BE), ingericht als getijdengebied. Scheldewater stroomt tweemaal per dag het gebied in: waardevolle slikken en schorren ontwikkelen zich.

Onze gids neemt jouw gezelschap graag mee op pad. Na een welkomstmoment in de Infokeet zetten we er de pas in. Er zijn twee routes mogelijk. Je kan ervoor kiezen om de ringdijk richting de Schelde of richting het achterliggende polderlandschap te bewandelen. Onderweg vertelt de gids over de werkzaamheden die plaatsvonden en de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied. Hoe zal het gebied er over 5 jaar, 10 jaar en 30 jaar uitzien?

Het eerste Scheldewater stroomt de polders in, oktober 2022.

Praktisch Hedwige-Prosperproject

Wandelexcursie
(stapschoenen zijn aangeraden)
Kostprijs
60 euro
Duur
2 uur
Groep
3 – 20 personen
Vertreklocatie
Infokeet – Zoetenberm 6A , 9130 Ouden-Doel (volg de bruine pijlen)
Eindbestemming
Infokeet – Zoetenberm 6A , 9130 Ouden-Doel of PolderMAS*

*Je kan er ook voor kiezen om – indien geopend – het PolderMAS te bezoeken. Dit is geheel vrijblijvend maar een echte aanrader. De gids laat jouw gezelschap genieten van het eigenzinnige en bijzondere museum. Je keert op eigen initiatief terug naar de parkeerplaats. Reken voor een bezoek aan het PolderMAS een extra uur. De excursie duurt dan 3 uur.

Andere excursies