Voel je thuis in het boothuis tijdens Erfgoeddag

Op zo 21 april '24

Het Boothuis in Kieldrecht is een iconisch gebouw: het siert al meer dan een eeuw de Grote Geule. De tijd zorgde voor verval en de laatste jaren stond het gebouw op instorten. Natuurpunt voerde een nauwkeurige reconstructie uit. Op 21 april opent het Boothuis als toegankelijk info- en uitkijkpunt.

Natuurpunt Waasland nam in 2022 met steun van een Europees LEADER-subsidie het initiatief voor een ware reddingsoperatie van het Boothuis in Kieldrecht. Ze werkten met een groep vrijwilligers de laatste twee jaar intensief aan het gebouw. Door houtrot bleek het oorspronkelijke plan om te restaureren onmogelijk. Natuurpunt besloot een nauwkeurige reconstructie op te trekken en het karakteristieke beeld op die manier te herstellen.

Opening Boothuis

Ontdek op zondag 21 april het Boothuis als publiek toegankelijk info- en uitkijkpunt over de Grote Geule. Je maakt er kennis met met de lokale geschiedenis en typerende natuurwaarden. Iedereen is welkom van 13u tot 18u, met om 14u een kleine ceremonie om het boothuis officieel te openen.

Tijdens deze erfgoeddag kun je tevens deelnemen aan een zoektocht, leren over de aanwezige vogels en andere kreekwezens. Voor de kleintjes wordt er een knutselhoekje en schminkatelier voorzien en uiteraard is er een hapje en een drankje!

Deel dit via:

Onze locatie

Andere evenementen