Excursie | Maalderij met proeverij

Op zo 27 augustus '23

De Maalderij maakt deel uit van de Prosperhoeve: een historisch gebouwencomplex dat werd opgetrokken tussen 1850 en 1859 als centrale ontginningshoeve voor de uitbating van de Prosperpolder.

De vzw Prospersite Onthaalpoort heeft zijn lot in 2015 aan het verwaarloosde gebouw verbonden. Vrijwilligers en professionelen herstellen het gebouw in zijn oude glorie. Samen met de omliggende gebouwen ontwikkelen we de site tot onthaalpoort van Grenspark Groot Saeftinghe. Benieuwd naar de rijke geschiedenis en de toekomst? De gids vertelt er u alles over.

Afsluiten doen we met een proeverij in de Maalderij. In het grenspark komen bijzondere producten tot stand. Proef drie biertjes of verfris met een lokale appelsap.

Uitleg in de Maalderij van de Prosperhoeve
hek van de prosperhoeve
proeverij in de maalderij

Praktisch

Tarieven
Deelname aan een open excursie is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via deze aanmeldingslink.

Datum en tijdstip.
Zondag 27 augustus
De excursie start om 14u00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Locatie
Maalderij Prosperhoeve, Belgische Dreef 8, 9130 Beveren

Contact
Vragen? Contacteer gidsencoördinator Careen Verwilligen via careen.verwilligen@egtslinieland.eu of bel naar +32 3 205 36 63

Beveren verkennen

Deze open excursie organiseren we in samenwerking met dienst Toerisme Beveren. Elke zondag van mei tot en met september bieden ze een gratis gidsbeurt aan om het Beverse aanbod aan groepsbezoeken te ontdekken. Ontdek op de website van Toerisme Beveren alle zomerse gidszondagen.

Deel dit via:

Onze locatie

Andere evenementen