Ambachtelijk weekend

Van za 20 augustus '22 Tot zo 21 augustus '22

Tijdens het Ambachtelijk Weekend stellen exposanten uit het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen hun ambacht voor. Ateliers worden opengesteld, handen gaan verfijnd aan het werk, muziek wordt gespeeld!

Thema van dit jaar is muziek & dans.

Ook in het grenspark stellen verschillende streekholders hun ambacht voor. Onder andere Leutiglandleven, het Melkhuis en The Holy Spiritus werkten een programma uit voor het ambachtelijk weekend. Het volledige overzicht van exposanten in de regio kan je terugvinden op deze kaart.

Leutiglandleven

Spring binnen bij Leutiglandleven waar Peter en Ann hun passie voor het maken van keramiek en produceren van verse geitenkaas delen. Om 15u, zowel op zaterdag als zondag, tonen ze hoe RAKU-bakken in z’n werk gaat. Keramiek wordt dan gloeiend heet uit de oven gehaald, een warme aanrader!

Doorlopend kan je in de Sfeerbar genieten van lekkere drankjes en verrassende hapjes op basis van geitenkaas. Op zondag wordt je nog extra verwend met een aperitiefconcert. Eva Decoene en Kevin Casteleyn nemen je met hun klarinet mee doorheen verschillende muziekstijlen van klassiek tot jazzy en hedendaags.

Meer info op de website van Leutiglandleven.

Adres van het Leutiglandleven is West Zeestraat 5, 9130 Beveren, België

Het Melkhuis

Het Melkhuis opent haar staldeuren en verwelkomt verschillende creatievelingen, hobbyisten en ambachtslieden die vertellen en demonstreren over hun passie.

Adres van het Melkhuis is Rietstraat 23, 4583 SK Terhole, Nederland

The Holy Spiritus

In de voormalige kerk van Sint Jansteen distilleren en brouwen Tom en Goderic verschillende unieke dranken van lokaal fruit en groenten. De brouwerij en distilleerderij zijn te bezichtigen, daarnaast stroomt de kerk ook vol met andere ambachten: Tal’s Art met het schilderen en brandtekenen van hout en glasgravering, House of Chocolate met ambachtelijke pralines en chocoladewerkjes, Evkideco met home made geschenken en Sato Nashide met koolhydraatarme patisserie. Kom genieten van het karaktervolle gebouw en proeven van al dit lekkers.

Meer info op de website van The Holy Spiritus.

Adres van The Holy Spiritus is Hoofdstraat 4, 4564 AP Sint Jansteen, Nederland

Deel dit via:

Onze locatie

Andere evenementen