Ambachtelijk weekend

Van do 17 augustus '23 Tot zo 18 augustus '24

Onder het thema ‘smaken en kleuren’ zetten ambachtslui en creatievelingen dit jaar opnieuw hun deuren open. Honderden kunstenaars en hobbyisten tonen in de verschillende Wase gemeenten en in de Zeeuws-Vlaamse dorpen tussen Terneuzen en Hulst hun talenten. Ze doen dat vanuit hun eigen atelier of verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten. Je leert ambachten van dichtbij kennen, je kan zelf deelnemen aan workshops, of je proeft één of meerdere streekproducten.

Fietsroute Beveren

Kom jij ook genieten van de gezelligheid, en doe je dat liever te voet of per fiets? Op de website worden diverse uitgestippelde wandel- en fietsroutes ter beschikking gesteld.

Gastheren & gastvrouwen

Ook in het grenspark stellen verschillende streekholders hun ambacht voor. Hieronder lichten we onze gastheren & gastvrouwen uit. Het volledige overzicht van exposanten in de regio kan je terugvinden op deze kaart.

Leutiglandleven

Spring binnen bij Leutiglandleven waar Peter en Ann hun passie voor het maken van keramiek en produceren van verse geitenkaas delen. De geiten, zowel groot als klein, ontvangen graag bezoek op de wei of in de stal. In het Keramiekatelier zijn dan weer 10 dieren verstopt, kan jij ze vinden?

Special guest is ambachtsman en specialist in metaalwerk, Jan Van Steenbergen en ook zal Kristien Baeyens deelnemen. Zij maakt originele, grappige en ontroerende wenskaarten en toont graag haar werk met jou.

Doorlopend kan je in de Sfeerbar genieten van lekkere drankjes en verrassende hapjes op basis van geitenkaas, zoals pannekoekjes en geitenkaaskroketjes.

Adres van het Leutiglandleven is West Zeestraat 5, 9130 Beveren, België

Het Melkhuis

Het Melkhuis staat in de polder rondom de vestingstad Hulst, vlakbij het pittoreske Terhole. Wij, Gabri en John, runnen een familiebedrijf waar wij dagelijks zorg dragen voor onze koeien en de bereiding van onze zuivel. We ontvangen je graag op onze boerderij. Kom beleven.

Ook dit jaar hebben we verschillende creatievelingen te gast die vol passie vertellen over hobby of ambacht en dit ook graag laten zien.

Zo hebben we 3-d prints, herborist, haken & breien, schminken, leerbewerking, sieraden, papiercreaties, kantklossen, speelrijst, keramiek en meer!

Adres van het Melkhuis is Rietstraat 23, 4583 SK Terhole, Nederland

Klingspoor

Waar zou je anders dan bij het Klingspoor terecht kunnen om houtsnijwerk te aanschouwen? Kom kijken naar het klompen maken en andere houttechnieken. Is de klomp vervaardigd? Dan kan het kunstig versieren beginnen!

In het belevingscentrum kom je meer te weten over de grens, smokkel, natuur in de omgeving, klompen en treinen.

Adres van het Klingspoor is Buitenstraat 7, De Klinge 9170, België

Andere evenementen