Bewoners wandelen Kustroute in tijdens feestelijke opening!

Geplaatst op 28 mei 2024

Op zaterdag 25 mei werd de nieuwe Kustroute in Grenspark Groot Saeftinghe officieel geopend. Inwoners waaronder de zogenaamde meters & peters van de Kustroute verkenden samen het rondje Ossenisse-Zeedorp. De ronde maakt onderdeel uit van de Kustroute: een prachtige toevoeging aan de recreatieve mogelijkheden in het grenspark.

(c)KodakFem

De Kustroute is een langeafstandswandeling van Doel (BE) tot Ossenisse (NL). Deze is nu uitgebreid met drie wandellussen: rondje Prosperpolder, rondje Emmadorp en rondje Ossenisse-Zeedorp.

Wind om de oren

Afgelopen zaterdag werd de Kustroute geopend voor het publiek. Zo’n 70-tal enthousiaste wandelaars waren aanwezig. Dat mag niet verbazen. “De Scheldekust en het grenspark bieden een fantastisch landschap voor wandelaars. Afwisselend, altijd wat te zien én altijd met wat wind om de oren”, vertelt wethouder Denis Steijaert tijdens de opening.

Meters & peters

Van lintjes knippen was echter geen sprake. De Kustroute heeft verschillende ‘meters’ en ‘peters’. Dit zijn ambassadeurs die helpen de wandelroutes in perfecte conditie te houden. Zo checken ze de bewegwijzering en signaleren problemen als gedumpt afval. Aan hen de eer om het rondje Ossenisse-Zeedorp te openen, tijdens een partijtje boerengolf. De meters en peters werden uitgedaagd om met een welgemikt schot door de wandelkaart te gaan!  

Rolstoelvriendelijk

Tijd om te wandelen. Op de Kustroute bewandel je de grens tussen land en water. Een grens die veelvuldig verschoof in het verleden en het landschap van vandaag vorm gaf en nog steeds geeft. De route gaat langs weidse Scheldepolders, getijdennatuur en charmante rustplekken. Troef van het rondje is bovendien dat deze rolstoelvriendelijk is. Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Grenspark Groot Saeftinghe ontwikkelden de routes, in samenwerking met Stichting Hulst Drempelvrij.

Georganiseerde wandelingen op 8 juni en 27 juli

Op 8 juni en 27 juli staat het inwandelen van respectievelijk het rondje Prosperpolder en rondje Emmadorp gepland. Bij elke wandeling houdt het grensparkteam een aantal keer halt om een update over lopende projecten langs het traject te delen. In Ossenisse bewezen de wandelaars hun gebiedskennis in een quiz, ontvingen ze informatie over de ontwikkeling van de Scheldedorpen binnen het project ‘Versterk de Scheldekust’ en vertelde landbouwer Gerard Mangnus over natuurinclusieve methodes en technieken in de landbouw.

Op termijn worden nog een Polderroute en Havenroute uitgestippeld. Zo kunnen inwoners, recreanten en toeristen de veelzijdigheid van Grenspark Groot Saeftinghe beleven.

Meer info of aanmelden voor de georganiseerde wandelingen via onze evenementenpagina.

Deel dit via:

Andere Nieuws berichten