Zoetebredero Voeding&Zo

Gastheren en -vrouwen van het grenspark

Een mooie ontdekking in de polders van Graauw is Zoetebredero Voeding&Zo: een feelgoodwinkeltje en -tuin. Gerda en Frank ontvangen buurtbewoner, bezoeker en de nieuwsgierige passant altijd gastvrij.

Zoetebredero Gerda Leys
Welkom bij Zoetebredero
Zoetebredero winkel van Gerda Leys
Zoetebredero inkom
Zoetebredero streekproducten

Een streekwinkel met hart & ziel

Bij Zoetebredero vind je homemade producten, ambachtelijke producten uit de regio, keramiek en andere plaatselijke curiositeiten. Met de kruiden en fruit uit eigen tuin maakt Gerda haar weergaloze confituur, chutneys en advocaat. Wie gaat er niet om.

Van kaas tot mosterd, van noten tot een biertje, van fairtrade koffiebonen tot een keramieken mok, je vindt het allemaal terug bij Zoetebredero! Teveel om op te noemen, dus bevelen we van harte aan om zelf te gaan kijken en bovenal te proeven.

Homemade producten

De oorsprong van de homemade producten ligt tegenover de winkel: in de ecologische tuin met veel aandacht voor vogels, insecten, bijen en het fijn vertoeven als bezoeker. In de tuin staan verschillende soorten bessen fruit, hard fruit, zacht fruit, kruiden, bloemen, inheemse heesters, waterpartijen en enkele groenten. Een heerlijke plek om tot rust te komen om zelf aan de slag te gaan!

Workshop blije bijenballen maken

Tijdens een workshop maken we samen blije bijenballen. Ideaal voor kinderen! Om tot een goede bijenbal te komen, moeten namelijk de gewichten en hoeveelheden goed zitten. Een goede oefening; Vervolgens moet er gemengd worden. Op het einde hebben ze drie bijenballen gemaakt die ze mogen meenemen naar huis.
Bijenballen worden gemaakt met biologische zaden van planten en bloemen die van belang zijn voor wilde bijen en insecten.

Bij goed weer gaat de workshop door in de tuin, bij minder goed weer toveren we de schuur om tot een gezellige plek voor jouw bezoek.

Picknicktassen

De Groot Smaekt Picknicktas is vanaf 2 personen te bestellen bij Zoetebredero. Zet je gerust in de tuin of neem hem mee op pad. De prijs bedraagt 25 euro/persoon.

Een heerlijke lunchpakket bevat drie broodjes belegd met drie verschillende soorten beleg en een stuk fruit. Een lunchpakket kost 12,50 euro/persoon.

Op maat

Prijzen voor groeps- of schoolexcursies zijn beschikbaar op aanvraag. Een rondleiding in de geur- en smaaktuin is mogelijk. Ook een brunch, lunch of tapas verzorgt Gerda met veel gastvrijheid (vanaf 4 personen).

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over streekproducten

Andere gastheren en -vrouwen