Wandelen

Grenspark Groot Saeftinghe biedt meer dan voldoende ruimte om ongestoord te wandelen. De Schelde kan je bewonderen vanaf de machtige dijken. Net als de voorbijdrijvende containerschepen op weg naar de Haven van Antwerpen. De dijken, leiden je langs pittoreske Scheldedorpen en tal van authentieke gelegenheden om te ontspannen. Wil je de getijdenwerking van de Westerschelde ervaren van dichtbij, dan kan je het Verdronken Land van Saeftinghe bezoeken. Trek je dieper het land in? Dan leiden de dijken je langs polders en kreken. Weids en uitgestrekt kenmerken het grenspark.

Wandelen op de dijk in het grenspark

Wandelroute Ouden Doel

Bekijk de routebeschrijving voor de wandelroute Ouden Doel.

Afstand? 11,4 kilometer
Waar? Prosperpolder – Ouden-Doel
Wat te verwachten? Tijdens deze wandelroute ontdek je de Prosperhoeve, het Hedwige-Prospergebied en Ouden Doel. Beklim de radartoren voor een uitzicht over natuur en haven!

  Prosperpolder (c)Grenspark Groot Saeftinghe – Sven Dullaert

  Wandelroute Kieldrechtse Kreek

  Bekijk de routebeschrijving voor de wandelroute Kieldrechtse Kreek.

  Afstand? 12,2 kilometer
  Waar? Kieldrecht – Verrebroek
  Wat te verwachten? Een uitwaairondje dat de grote contrasten van de omgeving toont. Kijk je links zie je de Grote Geule, rechts de haven. Al wandelend over de Koningsdijk ben je dan weer omgeven door uitgestrekte polders.

  Grote Geule, Kieldrecht (c)Kevin Devogele

  Wandelroute Saleghem

  Bekijk de routebeschrijving voor de wandelroute Saleghem.

  Afstand? 7,7 kilometer
  Waar? Omgeving Kreken van Saleghem in Meerdonk.
  Wat te verwachten? Een pareltje, van de ene dijk naar de andere ontdek je de polders van Meerdonk. Bij het standbeeld Free Foxes en het W-rustpunt kan je even stilstaan en genieten.

  Grote Saleghemgeul, Meerdonk (c)Sven Dullaert

  Meer info

  Je kunt er natuurlijk ook zelf op uittrekken en wandelen waarheen je wilt. De Vlaamse kant van het grenspark biedt een volledig nieuw netwerk van wandelknooppunten en aan de andere kant van de grens groeit het netwerk snel.

  Voor meer informatie kun je terecht in het infopunt in Doel, met kaarten, een overzicht van het aanbod en uitleg over de werking van het grenspark helpen ze je op pad. Je kunt er ook een excursie boeken en zo aan de hand van een ervaren gids het gebied nog verder ontdekken.

  Deel dit via:

  Meer over Wandelen

  Nog meer te beleven in het grenspark