Wandelen

Grenspark Groot Saeftinghe biedt meer dan voldoende ruimte om ongestoord te wandelen. Het grenspark heeft veel te bieden, afwisseling maakt dit gebied tot een waar wandelparadijs. Ervaren of beginner, jong of oud, iedereen vindt iets van zijn gading. Zodra je Hulst, Beveren of de haven verlaat, wordt je overvallen door de ruimte, de uitgestrekte polders en natuur. Die kun je ontdekken langs kreken en vanaf groene grasdijken. Weids en uitgestrekt kenmerken het grenspark.

Bankje op de dijk bij ondergaande zon
Wandelen langs de Westerschelde
Wandelroute over plankierpad door het Verdronken Land van Saeftinghe

Afwisseling voor iedereen

De Schelde kan je bewonderen vanaf de machtige dijken. Net als de voorbijdrijvende containerschepen op weg naar de Haven van Antwerpen. De dijken, leiden je langs pittoreske Scheldedorpen en tal van authentieke gelegenheden om te ontspannen of te overnachten. Wil je de getijdenwerking van de Westerschelde ervaren van dichtbij, dan kan je het Verdronken Land van Saeftinghe bezoeken. Trek je dieper het land in? Dan leiden de dijken je langs polders en kreken. Voor meer informatie kun je terecht in de infokeet, met kaarten, een overzicht van het aanbod en uitleg over de werking van het grenspark helpen ze je op pad. Je kunt er ook een excursie boeken en zo aan de hand van een ervaren gids het gebied nog verder ontdekken. Wij geven wandelaars de ruimte. Ontdek het zelf.

Vogelspotten in het grenspark
Wandelen op de dijk
Kievit in het grenspark

Vogelspotten, met gids of individueel

Nog een reden om het grenspark te bezoeken is de rijkdom aan trek- en weidevogels. Ze spotten? Dat is de kunst! Het gebied huisvest meer dan 200 verschillende vogels, waaronder zeldzame soorten als de bruine kiekendief, de zeearend en de grijze wouw. Gespecialiseerde gidsen leren je de soorten herkennen, zonder de broodnodige rust te verstoren. Je bent tenslotte een welkome gast en geen indringer. Je kunt er natuurlijk ook zelf op uittrekken en wandelen waarheen je wilt. De Vlaamse kant van het grenspark biedt een volledig nieuw netwerk van wandelknooppunten en aan de andere kant van de grens groeit het netwerk snel.

Deel dit via:

Meer over Wandelen

Nog meer te beleven in het grenspark