Schepen spotten

Van kleine plezierbootjes over binnenvaartschepen tot de grootste containerreuzen: de Westerschelde is een van de drukste scheepsroutes ter wereld en leent zich dus uitstekend voor een middagje schepen spotten. Neem je fototoestel of verrekijker mee en zoek een mooi plekje om de giganten voorbij te zien glijden!

Van de Noordzee naar Antwerpen en terug

Een imposant zicht is het: als je langs de Westerschelde wandelt, torenen de volgeladen oceaanreuzen boven de dijken uit. Door de verruiming van de vaargeul kan de haven containerschepen ontvangen met een diepgang van 15,6 meter. Dat er af en toe een schip vast vaart, toont aan dat het met haar bochten, stromingen en ondiepe stukken best een moeilijk te bevaren vaarroute is.

Schip vaart langs het Verdronken Land 2
Containerschip in het landschap
Schepen spotten kinderen aan de Westerschelde
China shipping
Schip vaart langs het Verdronken Land

Boottracker

Coasters, Shuttletankers, Dortmunders: wil je als liefhebber weten welke schepen er zullen passeren, dan kan je je online voorbereiden op marinetraffic.com of vesseltracker.com. Laat je je liever verrassen, kies dan op deze kaart een goede uitkijkspot. En wil je de schepen al van ver zien aankomen? Dan kan je de radartoren Ouden Doel beklimmen.

De Antwerpse haven

Naast schepen spotten biedt de Antwerpse haven nog meer. Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. Bezoek een van de vele sluizen, de waterkeringsmuur of stap zelf op de Waterbus om van de ene kant van de haven naar de andere te varen. In het MAS havenpaviljoen wordt de geschiedenis van de Antwerpse haven verteld, en kan je haar zien, horen en ervaren.  

Schip in de haven van Antwerpen
Ondernemend schepen in de haven van Antwerpen

Met een biertje in de hand

Wil je het beste van twee activiteiten combineren? Installeer je dan op het terras van Paviljoen ’t Schor, eet en drink het lekkerste van de streek terwijl je de getijden en de boten gadeslaat.

Deel dit via:

Nog meer te beleven in het grenspark