Rondje Prosperpolder

Bekijk de routebeschrijving voor het rondje Prosperpolder.

Afstand? 7,7 kilometer
Waar? Prosperpolder, Beveren, België
Wat mag je verwachten? Bijzondere erfgoedparels en indrukwekkende uitzichten kleuren deze wandelroute.

Opgelet, deze wandelroute is nog niet volledig bewegwijzerd. Het traject wordt officieel geopend op zaterdag 8 juni tijdens een streekwandeling in groep.

Prosperpolder, gelegen op de grens van Nederland en België, is een dorp met karakter. De Adellijke familie Arenberg speelde een belangrijke rol in de geschiedenis. Vanaf midden 19de eeuw dijkte ze lage moerassige gronden langs de Schelde in. Het dorp is een statige getuige van dit polderverleden. Zo werd de exploitatie van de gewonnen gronden aangestuurd vanuit de Prosperhoeve (1850). Kan jij je de Maalderij, de Vollemanschuur of de grootsheid van de kerk in die tijd inbeelden? Ook verschillende plaatsnamen in de omgeving verwijzen naar het verleden. 

Oud en nieuw wisselen elkaar af op deze wandeling. Bij het opwandelen van de Scheldedijk toont het Hedwige-Prospergebied zich. In dit gebied ontwikkelt zich getijdennatuur. Voor heel wat vogels en vissen is het een geschikte plaats om te broeden of te rusten. Spot jij een bergeend, lepelaar of kluut? In het  gebied valt ook een heuvel op, deze vormt een stevige basis voor de toekomstige radar- en panoramatoren.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over Kustroute

Nog meer te beleven in het grenspark