Rondje Emmadorp

Bekijk de routebeschrijving voor het rondje Emmadorp.

Afstand? 12,5 kilometer
Waar? Emmadorp, Hulst, Nederland
Wat mag je verwachten? Ontdek de twee zijdes van een dijk. De kracht van het water vormt slikken en schorren aan één kant van de dijk, de landbouwer groeit gewassen en heerlijke streekproducten aan de andere kant.

Opgelet, deze wandelroute is nog niet volledig bewegwijzerd. Het traject wordt officieel geopend op zaterdag 8 juni tijdens een streekwandeling in groep.

Een afwisselende route brengt je langs weidse velden, bloemrijke akkerranden en kronkelende kreken. In het boerenland ervaar je het ritme van de seizoenen. Je kan er heerlijk uitwaaien en tot rust komen.

In het Verdronken Land van Saeftinghe zijn eb en vloed aan zet. Via het Ruige Laarzenpad ontdek je zelfstandig de uitgestrekte en ruige natuur van het grootste brakwaterschor van West-Europa. Overstromingen in de 14de en 16de eeuw hebben ervoor gezorgd dat eb en vloed het gebied overnamen. De natuur die ontstond is een trekpleister voor tienduizenden vogels. Spring binnen bij het Bezoekerscentrum Saeftinghe voor meer informatie over het natuurgebied.

(!) Opgelet, bij springtij zijn de wandelpaden in het Verdronken Land van Saeftinghe niet toegankelijk.
(!) Honden zijn niet toegelaten in het Verdronken Land van Saeftinghe

Wandelen
Deel dit via:

Onze locatie

Meer over Emmadorp

Nog meer te beleven in het grenspark