Polderrike, gids Jan voor nu en dan

Gastheren en -vrouwen van het grenspark

Polderrike Jan Rubbens en zijn eendje

Gids Jan voor Nu .. En dan!

Boerenzoon en gids Jan Rubbens is in zijn Eendje inmiddels een bekend gezicht in Grenspark Groot Saeftinghe. Met Polderrike brengt Jan het verleden, heden en toekomst van de polders tot leven voor groepen ouderen in verzorgingscentra, juist wanneer ze zelf niet meer in staat zijn om het ter plaatse te beleven. Meer dan duizend foto’s heeft Jan Rubbens inmiddels verzameld. Op herkenbare plaatsen in het grenspark. Steevast zelf in beeld met zijn bordje van Grenspark Groot Saeftinghe. Hijzelf en natuurlijk z’n Eendje.

Met het dak open in de zomer, scheef hangend tegen de wind in de woeliger jaargetijden. Van de radartoren in Ossenisse tot het café in Doel. Elke bocht in de weg heeft geschiedenis, vertelt een verhaal dat Jan onvermoeibaar opdist. Hier een foto, daar een foto, dezelfde plaatsen, dezelfde man en auto, maar een steeds wisselende achtergrond. Jaargetijden, eb en vloed, weer en wind, allemaal bepalen ze mee de schoonheid van Polderrike. En naarmate de veranderingen in het landschap duidelijker worden, zal ook de metamorfose van het grenspark steeds belangrijker worden in het verhaal van Polderrike.

Met Polderrike brengt Jan Rubbens het verhaal van de polder terug bij de mensen die er geleefd en gewerkt hebben. Samen met zijn toehoorders gaat hij terug naar de polder, delen ze hun verhalen en ontstaan er nieuwe herinneringen. De rijke geschiedenis van het gebied opgevist uit het collectieve geheugen. Toen en nu gebroederlijk naast elkaar, met plaats voor een lach en een traan. Dat is de schoonheid van Polderrike en de passie van gids Jan.

Gids Jan, voor Nu… en Dan!
Mail Jan Rubbens voor meer informatie, via: rubbens@zeelandnet.nl 

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over PolderrikeGids Jan voor nu en dan

Andere gastheren en -vrouwen