Mountainbiken

In het hele grenspark kan je goed fietsen, maar mountainbiken gaat nog net een stapje verder. Sportievelingen houden immers wel van een beetje uitdaging over verschillende terreinsoorten.

Grensoverschrijdende routes

In het grenspark geniet je niet alleen van de sportieve inspanning, maar ook van de prachtige natuur. Het grensoverschrijdende mountainbikenetwerk brengt de provincies Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen met elkaar in verbinding. Precies wat wij doen!

De routes in Zeeuws-Vlaanderen hebben in totaal een lengte van 250 kilometer, voeren grotendeels over onverhard terrein en zijn onderling aan elkaar verbonden. Ook aan de Belgische kant is er een bewegwijzerd mountainbiketraject van 388 kilometer door het Waasland. Met enkele extra lange routes komen ook de meest ervaren beoefenaars aan hun trekken.

Bij de VVV is een mountainbikekaart te verkrijgen, waarop de verbindingen tussen de routes aangegeven staan. Tijdens het fietsen vind je de weg door de kenmerkende houten paaltjes met het groene MTB-teken (driehoek met 2 rondjes).

Evenement Vestingcross in Hulst
Wandelen langs populieren

Wielergemeente Hulst

Door de Vestingcross groeit Hulst steeds meer uit tot een wielergemeente. In de toekomst zullen er dus zeker nog mountainbikevoorzieningen bijkomen. Er is al een mountainbikeroute rond Hulst uitgestippeld van 45 kilometer, dwars door de waterwinbossen, Zandberg, Nieuw-Namen, Clinge en Kapellebrug. 74% van de route gaat offroad en je kan hem hier downloaden. Ook rond de kreken in Kieldrecht is een mooie tocht te maken.

Hou het leuk

Geniet van het sporten, maar respecteer de MTB-gedragscode. Als iedereen op de bewegwijzerde paden blijft, in kleine groepjes fietst, rekening houdt met elkaar en de natuur en omgeving respecteert, blijven mountainbikers welkom in het grenspark! Meer inspiratie voor mooie routes vind je op www.komoot.nl en www.routeyou.com.

Deel dit via:

Nog meer te beleven in het grenspark