Leutiglandleven

Gastheren en -vrouwen van het grenspark

In de mooie polders tussen Kieldrecht, Prosperpolder en Doel vind je het Leutiglandleven van Peter en Ann terug. Leutiglandleven staat voor het genieten in een mooie omgeving waarbij je leeft voor je passies. Voor Peter en Ann is dat het maken van keramiek en het hoeden van geiten.

De Leutige Geit

Van melk tot kaas

Men zegt wel eens dat geiten alles eten en dat klopt ook. Ze zijn echter wel fijnproevers en beginnen eerst met de lekkerste hapjes waar ze actief naar zoeken. Na de geboorte van de lammetjes begint het melkseizoen. Elke morgen worden de geiten gemolken en deze melk wordt onmiddellijk verwerkt tot kaas.

Met alle zorg en aandacht verwerken Peter en Ann de geitenmelk tot geitenkaas. Deze verse kaas wordt verwerkt in quiches, tapenades, kaaskroketten,… Zelf blijven ze verbaast hoe je van één product, verse geitenmelk, zoveel soorten kaas kan maken. Hier ligt nog een boeiende zoektocht open, zowel voor Peter en Ann, als voor u!

Workshops

Vertoef je graag zelf tussen de geiten of ben je nieuwsgierig naar het proces van melk tot kaas?
De Leutige Geit biedt een aantal culinaire en creatieve workshops aan.

  • Ontdek Leutiglandleven (1,5u)
  • Maak mozzarella en geniet van een culinair feest op de boerderij (4,5u)
  • Creatief en lekker: raku bakken en genieten van zelfgemaakte pizza (4,5u)

Keramiekatelier

Het Leutiglandleven, dat is niet alleen de Leutige Geit maar ook het Keramiekatelier van Peter en Ann. Uit klei maken ze kommen, bekers, theelichthouders, dromenvangers én sfeerbollen.

Met je handen in de klei

Wil jij met je handen in de klei zitten en ontdekken wat keramiek leuk maakt? Het Keramiekatelier biedt workshops aan. Onder begeleiding maakt je op een eenvoudige manier je eigen creaties.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over De Leutige Geit

Andere gastheren en -vrouwen