Leutiglandleven

Gastheren en -vrouwen van het grenspark

In de mooie polders tussen Kieldrecht, Prosperpolder en Doel vind je het Leutiglandleven van Peter en Ann terug. Leutiglandleven staat voor het genieten in een mooie omgeving waarbij je leeft voor je passies. Voor Peter en Ann is dat het maken van keramiek en het hoeden van geiten.

De Leutige Geit

Waarom de geiten van de Leutige Geit zo leutig zijn? Door een leuk leven, met voldoende aandacht en ruimte. De geiten hebben een vrije uitloop en kunnen dag en nacht op de weide. Bij goed weer slapen ze ook buiten. Ze eten vooral gras, hooi, pulp en een beetje krachtvoer. Dagelijks krijgen ze als traktatie een wilgentak. Zowel het blad als de bast van de stam is een goede aanvulling op hun menu.

Geiten in de stal
Leutige geiten in de wei

Van melk tot kaas

Men zegt wel eens dat geiten alles eten en dat klopt ook. Ze zijn echter wel fijnproevers en beginnen eerst met de lekkerste hapjes waar ze actief naar zoeken. Na de geboorte van de lammetjes begint het melkseizoen. Elke morgen worden de geiten gemolken en deze melk wordt onmiddellijk verwerkt tot kaas.

Met alle zorg en aandacht verwerken Peter en Ann de geitenmelk tot geitenkaas. Deze verse kaas wordt verwerkt in quiches, tapenades, kaaskroketten,… Zelf blijven ze verbaast hoe je van één product, verse geitenmelk, zoveel soorten kaas kan maken. Hier ligt nog een boeiende zoektocht open, zowel voor Peter en Ann, als voor u!

Keramiekatelier

Het Leutiglandleven, dat is niet alleen de Leutige Geit maar ook het Keramiekatelier van Peter en Ann. In hun creaties kunnen ze hun creativiteit volledig kwijt. Uit de klei maken ze kommen, bekers, theelichthouders, dromenvangers én sfeerbollen.

Wil jij met je handen in de klei zitten en ontdekken wat keramiek leuk maakt? Het Keramiekatelier biedt workshops aan. Onder begeleiding maakt je op een eenvoudige manier je eigen creaties.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over De Leutige Geit

Andere gastheren en -vrouwen