Hulst

Hulst heeft haar bijnaam “de meest Vlaamse stad van Nederland” niet alleen te danken aan de ligging vlak bij de Belgische grens, maar ook aan haar bourgondische karakter. Historie en genieten gaan hand in hand in de gezellige vestingstad. 

De vos Reynaerde
Hulst van bovenaf
De vesting Hulst
Bierkaai Hulst
Binnenstad Hulst
Hulst van bovenaf

Klein maar fijn

De binnenstad van Hulst is compact, maar telt wel 68 rijksmonumenten. De vestingwerken uit de 17de eeuw zijn nog zichtbaar als je over de 3,5 kilometer lange groene stadswallen loopt. De vesting had zes poorten, vier ravelijnen, negen bolwerken en een stadsmolen. Vandaag de dag zijn er nog drie stadspoorten in gebruik en ook de molen is nog in werking. Blikvanger van het beschermde stadsgezicht is de monumentale basiliek aan de Grote Markt, die binnenin zeker een bezoekje waard is, maar ook de toren kan je met een gids beklimmen. Het prachtige uitzicht over Hulst en omgeving zijn de vele trappen meer dan waard.

Bourgondisch genieten

Aan de Grote Markt kan je overal lekker eten en drinken in de Hulsterse horecazaken. Op maandag en donderdag heerst dankzij de weekmarkt extra bedrijvigheid in het historische centrum. De Bierkaai wordt met de bioscoop in aanbouw en de restaurantjes aan het water de nieuwe uitgaansplek. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart binnenkort dan weer ophalen in het nieuwe museum. Ook voor shoppers is er voldoende keuze, met als extra pluspunt dat de winkels in en rond Hulst zelfs op zondagmiddag open zijn.

Dagje Hulst met kinderen

Hulst wordt genoemd in het middeleeuwse epos Van den vos Reynaerde. De sluwe vos Reynaert en andere personages zijn terug te vinden in beelden en straatnamen in de stad. Voor kinderen is er een leuke route uitgestippeld aan de hand van het verhaal, met opdrachten onderweg. Ook de pagadderbeeldjes doorheen de stad zorgen voor een leuke speurtocht. Even ravotten en tegelijk bijleren over de geschiedenis van Hulst kan op De Vindplaats op de vesting.

Meer informatie over een bezoek aan Hulst? Dat kan via: www.inulst.nl.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over Hulst

Nog meer te beleven in het grenspark