Fietsen

De uitgestrektheid en afwisseling van Grenspark Groot Saeftinghe lenen zich uitstekend voor mooie fietstochtjes. Tussen de dijken en kreken in de polders is het rustig fietsen, want er is weinig autoverkeer. Of je nu veel kilometers wilt vreten op je racefiets of lekker kalm op je elektrische fiets het gebied wil verkennen: voor elke fietser wat wils.

Weids en afwisselend

Ben je net als ons gecharmeerd van de combinatie natuur, landbouw en haven? Of pik je graag onderweg wat cultuur en erfgoed mee? Dan ben je in het grenspark aan het juiste adres. Kijk tijdens een pauze uit over Het Verdronken Land van Saeftinghe, fiets over het mooie fietspad op de Koningsdijk, bezoek de grootste sluis ter wereld of het Fort Liefkenshoek en Lillo aan de overkant of geniet van het uitzicht op de radartoren Ouden Doel of die in Walsoorden. Vergeet je fototoestel niet om de mooie vergezichten en indrukwekkend grote schepen vast te leggen, of je verrekijker om vogels te spotten in de vele natuurgebieden in de regio.

Ook de inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten. Aan beide zijden van de grens komen lekkerbekken aan hun trekken. Ga je voor een picknick met streekproducten, een ambachtelijk ijsje, een van de gezellige dorpscafeetjes of een terras met uitzicht op de schepen? Onze gastheren- en vrouwen staan maar al te graag voor je klaar!

Fietsroutes

Stippel je eigen route uit via het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk. Schrijf de nummertjes op een papiertje en je kunt op weg! Er bestaan zelfs waterdichte houdertjes om op je stuur te monteren, of maak het jezelf helemaal gemakkelijk en neem een fiets-gps mee. De knooppunten herken je onderweg aan de wit-groene genummerde bordjes. Op de havenland fietskaart vind je veel bezienswaardigheden, horecazaken, picknickplekjes en andere info voor een geslaagde fietstocht in de streek.

Boergondische fietstocht

Wil je een echte unieke fietsbelevenis ervaren? Hou dan de agenda van het grenspark in de gaten, want de streekholders organiseren na de succesvolle editie van vorig jaar ook deze zomer weer een Boergondische fietstocht.

Wielrenners over de dijk langs populieren
Recreatie fietsen
Deel dit via:

Meer over Fietsen

Nog meer te beleven in het grenspark