Café Het Verdronken Land

Gastheren en -vrouwen van het grenspark

In café Het Verdronken Land staat de tijd al 100 jaar stil. De nostalgie druipt er van de wanden. Dat mag je heel letterlijk nemen: achter elke hoek en kier zie je een herinnering uit de goede oude tijd. De ene al absurder dan de andere.

Stralende rust

Radio Minerva speelt de klassiekers van toen, De rust straalt van het antieke interieur. Barvrouwen Gina en Sofie lopen met plezier “‘t vier uit hun sloffen”. Om menig dorst en kleine honger te stillen. De toch vaak wat strenge Volkskrant was na hun bezoek direct verkocht. Gesmolten door de charme schreven zij: “Bij Café Het Verdronken Land zijn de uitsmijters gigantisch en wordt alles geserveerd met aanstekelijke ontspannenheid. Op de menukaart, geschreven in het dialect van de streek, staan verder nog soep met ballen, bakharing met zilte groente uit het verdronken land, ouderwetse (gele) rijstpap en de specialiteit: boterham met ‘ast’: gezouten en daarna gekookte varkensnek. Elk weekend is er stoofvlees volgens eigen recept, met huisgemaakte appelmoes, frieten en sla. Alles geserveerd met een aanstekelijke ontspannenheid. Lieve mensen.” Daar valt weinig meer aan toe te voegen.

Café het Verdronken Land Gina
Café het Verdronken Land interieur
het Verdronken Land bier in het Cafe
Café het Verdronken Land terras
Café het Verdronken Land-interieur schouw

Buiten ligt het terras in de afgelegen kalmte en zie je op de dijk de Westerschelde en het Verdronken Land van Saeftinghe in volle glorie. Wat wil een mens meer.

Arrangement 7 wonderen evenement

Tijdens het 7 wonderen evenement op zondag 23 juni’24 biedt café ’t Verdronken Land een arrangement aan in samenwerking met Het Zeeuwse Landschap, de Ketchupfabriek en ZVL Friet. De gidsen van het Zeeuwse landschap zullen hun verhalen vertellen in het dijkhuis. Aansluitend kan er genoten worden van een puntzak Zeeuws-Vlaamse frietjes met een hotdog bij de foodtruck van de Ketchupfabriek. Om de dorst te laven wordt het Kiekendief bier, gebrouwen door gastvrouw Gina, geschonken, welke op deze dag in de promotie zal zijn. Ook is er een muzikale omlijsting door troubadour Bennie de Vet die zorgt voor Ambiance en gezelligheid.

Deel dit via:

Onze locatie

Meer over Café Het Verdronken Land

Andere gastheren en -vrouwen